Alisa u zemlji Čuda, Tanja u Atrakciji

Impresije vezane za ulazak u muzičku grupu Atrakcija, moj doživljaj članova i benda kao organizma u kojem svako od nas ima svoju funkciju

Neću početi od Kulina Bana, niti od 7. decembra 2017. godine, kada je bend osnovan. Počeću od 27. februara 2019. godine,  kada se desio mali događaj za čovečanstvo, a veliki za mene, ili obrnuto…

  • Zvrrrrr, zvrrrr, zazvonio je mobilni telefon…

Toga dana reči pesme Partibrejkersa  i  Canetovo specifično  „ A jedan poziv menja sve!“ , dobile su konačan smisao. Pozvana sam na audiciju za prateći vokal u muzičkoj grupi Atrakcija.

Na moje pitanje koji žanr oni izvode, dobila sam odgovor da je to domaći rok, pop, fanki, a da imaju i poneku autorsku stvar . Bila sam zatečena ponudom, jer nisam pevačica, OK jesam dok se tuširam, ili nešto radim po kući. Ali ključan momenat je bio  moje snimanje video klipova za Fejsbuk, na kojima pevam.  Snimala sam ih da bih ispoljila nekako svoju kretaivnost. Delom su ti video materijali bili šaljivog karaktera, delom sa nekom porukom, a nekada čisto moj poriv za eksperimentisanjem. Nisam tada razmišljala da će me taj vid zabave odvesti u neki bend. A to se desilo…  Primetili su me kao atraktivnu Fb pojavu i pozvali…

Odmah sam se prepoznala kao nova članica. Već na audiciji, znala sam da će moje druženje sa članovima Atrakcije da potraje. I ja sam osetila ono što osete mnogi na našim svirkama, pa nakon nastupa čujemo komentare : „ Imate dobru energiju! Zabavni ste, originalni…“

Ne bih da ulazim u filosofske teme da li je sve na ovom svetu slučajno, ili postoji neki smisao više prirode koji poredja ljude i dogadjaje u našim životima na pravo mesto, ali da su se pravi ljudi poredjali u Atrakciju i to sledećim redosledom, nepobitna je činjenica.

Peca – bas gitara Atrakcije, vrhovni kreator, kojem ideje uglavnom padaju na glavu direktno iz kosmosa, a potom odatle kreće realizacija zamisli. Profesor fizike, TV pripovedač, osnivač i vlasnik Muzeja Kovilja, povremeni komičar, sakupljač koviljskih artefakata, mladi goran, ljubitelj rege ritma, prijatelj psa Boleta, dizajner, tekstopisac i kompozitor pojedinih muzičkih numera, prevodilac na španski … ( nastaviće se…)

Darko Kolarov – ritam gitara Atrakcije, muški vokal, tekstopisac i kompozitor.  Dipl. ing mašinstva, trgovac, profesor. Škorpija po rodjenju (školski primer iz astroloških udžbenika). Ljubitelj Zdravka Čolića.  Profesor gitare nesudjenim mnogim zainteresovanim učenicima.  ( nastaviće se…)

Djole– bubnjar i vlasnik svih tehničkih uredjaja. Tonac i lajt šou majstor. Pronalazač u oblasti elektronike, inovator, tipična Vodolija. Stručnjak za obradu drveta, metala i ostalih materijala. Vlasnik bazena i njegov čuvar u zimskom periodu.  Jedini Sremac u bendu. Uzgajivač poljoprivrednih proizvoda i derivata iz voćaka, poznatijih kao domaća rakija. ( nastaviće se…)

Darko Zagorčić– tamburica prim, apsolutni sluhista, besprekoran u intonaciji. Skroman, tačan i odgovoran. Čovek čeličnih živaca koji ugasi vatru eventualnih nesuglasica u bendu, koji kada nešto kaže, stoji iza toga. Uneo specifičnu toplinu zvuka tamburice u rok, fanki i bluz numere, dajući im meku panonsku dušu. Majstor za TV, računare i ostale uredjaje sličnog tipa, električar.. ( nastaviće se…)

Tanja– moja malenkost, Alisa u Atrakciji, prateći vokal, a ponekad i vodeći. U Atrakciju unela numeru “ Hipnotisana gomila” , PR benda, urednica Fb stranice Atrakcija. Nesudjena diplomirana fizičarka, večita gimnazijalka duhom. Volim i amaterski se bavim fotografijom i slikanjem. Ljubiteljka životinja. Privatna nastavnica matematike i fizike deci. Sanjar i nosač zemljine kugle dok hodam na rukama. Tipična Riba ( nastaviće se…)

Miki– prva harmonika benda. Profesor filozofije vedrog duha. Ljubitelj ruskog jezika.  Uneo poseban šarm u zvuk mnogih pesama Atrakcije, svojim emotivnim izvedbama na harmonici. Neko ko iskreno i duboko voli svoj instrument. Mislilac, pun pozitvne energije, uvek spreman na kreativno i konstruktivno debatovanje na razne teme. Voli pse. ( nastaviće se…)

Budi drug, podeli 😃

4 thoughts on “Alisa u zemlji Čuda, Tanja u Atrakciji”

Comments are closed.

Scroll to Top